Projectgegevens

Projectnaam: Nieuwbouw Kinderdagverblijf Pinkeltje
Plaats: Voorburg
Opdrachtgever: Vliet Kinderen
Architect: No Label Rotterdam
Bouwtijd: ca. 40 weken

Projectbeschrijving

In 2020 hebben wij Kinderdagverblijf Pinkeltje gebouwd in opdracht van Vlietkinderen. Pinkeltje is een duurzaam circulair kinderdagverblijf. Wij hebben het hele gebouw gerealiseerd, inclusief de vaste inrichting. Het gebouw is flexibel te gebruiken voor kinderdagopvang en de jongste kinderen van de BSO.

Kinderdagverblijf Pinkeltje is een zeer duurzaam zelfvoorzienend ‘0 op de meter’ gebouw, dat voldoet aan de (B)ENG eisen. De energie wordt opgewekt door 110 zonnepanelen. Voor de verwarming en koeling wordt gebruik gemaakt van de bodemwarmte met behulp van een warmtepomp. Er is een grijswater circuit voor de toiletten.

Het gebouw is compact, flexibel en herbruikbaar met een zo laag mogelijk energieverbruik. Uiteraard is er een zeer hoogwaardige gebouwschilisolatie toegepast met hoge Rc waarden. Het materiaalgebruik is duurzaam en onderhoudsvriendelijk, passend bij de circulaire uitgangspunten.

Pinkeltje past naadloos in de omgeving en is een eigentijds, karakteristiek en sfeervol gebouw met een groen, natuurlijk en duurzaam karakter.