Projectgegevens

Projectnaam: Renovatie woonvilla
Plaats: Rhoon
Opdrachtgever: De heer Kooimans
Architect: Wam Architecten, Wilfried van Winden (www.wam-architecten.nl)
Bouwtijd: 9 maanden

Projectbeschrijving

Stijlvolle villa in een jaren zestig wijk in Rhoon, nabij Rotterdam. Uitgangspunt voor deze nieuwe villa was een bestaande bungalow uit die periode. Het nieuwe ontwerp voorziet in een aanmerkelijke uitbreiding en modernisering van de woning. Op de begane grond opent de villa zich naar de tuin, het water en het park. Vanuit de woonkamer kijken de bewoners uit op het nieuwe zwembad en de rustige, groene omgeving.

De straat waarin de villa staat, wordt gekenmerkt door een reeks afwisselend wit gestucte en geel gemetselde bungalows uit de jaren zestig in een parkachtige omgeving. De opdrachtgever heeft de kleine bungalow gekocht vanwege de unieke ligging.

De oorspronkelijke bungalow, van één bouwlaag, is in de nieuwe villa opgenomen en er is een verdieping aan toegevoegd. Het oppervlak is bijna verdrievoudigd, tot 300 m2. De buitenzijde is afgewerkt met stucwerk, waardoor bestaand en nieuw tot een volkomen nieuw geheel worden samengesmolten. Door afwisselend dichte vlakken en grote glazen puien toe te passen, tezamen met ruime overstekken en andere kenmerken van de neomoderne architectuur, voegt de villa zich naadloos in de sfeer van de omgeving.