Een greep uit onze projecten

Nieuwbouw Kinderdagverblijf Pinkeltje, Voorburg

In 2020 hebben wij Kinderdagverblijf Pinkeltje gebouwd in opdracht van Vlietkinderen. Pinkeltje is een duurzaam circulair kinderdagverblijf. Wij hebben het hele gebouw gerealiseerd, inclusief de vaste inrichting. Het gebouw is flexibel te gebruiken voor kinderdagopvang en de jongste kinderen van de BSO.

Kinderdagverblijf Pinkeltje is een zeer duurzaam zelfvoorzienend ‘0 op de meter’ gebouw, dat voldoet aan de (B)ENG eisen. De energie wordt opgewekt door 110 zonnepanelen. Voor de verwarming en koeling wordt gebruik gemaakt van de bodemwarmte met behulp van een warmtepomp. Er is een grijswater circuit voor de toiletten.

Het gebouw is compact, flexibel en herbruikbaar met een zo laag mogelijk energieverbruik. Uiteraard is er een zeer hoogwaardige gebouwschilisolatie toegepast met hoge Rc waarden. Het materiaalgebruik is duurzaam en onderhoudsvriendelijk, passend bij de circulaire uitgangspunten.

Pinkeltje past naadloos in de omgeving en is een eigentijds, karakteristiek en sfeervol gebouw met een groen, natuurlijk en duurzaam karakter.

Referentie particulier - Renovatie woonvilla Rhoon

Renovatie woonvilla,
Rhoon

Stijlvolle villa in een jaren zestig wijk in Rhoon, nabij Rotterdam. Uitgangspunt voor deze nieuwe villa was een bestaande bungalow uit die periode. Het nieuwe ontwerp voorziet in een aanmerkelijke uitbreiding en modernisering van de woning. Op de begane grond opent de villa zich naar de tuin, het water en het park. Vanuit de woonkamer kijken de bewoners uit op het nieuwe zwembad en de rustige, groene omgeving.

De straat waarin de villa staat, wordt gekenmerkt door een reeks afwisselend wit gestucte en geel gemetselde bungalows uit de jaren zestig in een parkachtige omgeving. De opdrachtgever heeft de kleine bungalow gekocht vanwege de unieke ligging.

De oorspronkelijke bungalow, van één bouwlaag, is in de nieuwe villa opgenomen en er is een verdieping aan toegevoegd. Het oppervlak is bijna verdrievoudigd, tot 300 m2. De buitenzijde is afgewerkt met stucwerk, waardoor bestaand en nieuw tot een volkomen nieuw geheel worden samengesmolten. Door afwisselend dichte vlakken en grote glazen puien toe te passen, tezamen met ruime overstekken en andere kenmerken van de neomoderne architectuur, voegt de villa zich naadloos in de sfeer van de omgeving.

Renovatie begraafplaats,
Rotterdam Charlois

Opdrachtgever: Protestantse begraafplaats Charlois
Architect: Hans Roest Architectuur
Ontwerp: Verbouw Rouwcentrum
Bouwtijd: 20 weken

In 2018 en 2019 is door ons het rouwcentrum van begraafplaats Charlois verbouwd.
Dit rouwcentrum is door ons in 2002 gebouwd en was toe aan uitbreiding en een nieuw gezicht.
Zo hebben wij in totaal 50 m² aangebouwd aan het bestaande rouwcentrum en is de gevelindeling en kleurstelling gewijzigd. Daarnaast is de binnenzijde voorzien van een nieuwe wandafwerking, nieuwe vloeren en een nieuwe keuken.

Renovatie Steenvoordeschool,
Rijswijk

Aan de P. van Vlietlaan te Rijswijk hebben wij een school uit de jaren ’60 gerenoveerd. Bij deze renovatie hebben wij de inrichting van de bestaande lokalen gemoderniseerd, met onder andere nieuwe vloerbedekking, systeemplafonds en een nieuw schildersysteem. Tevens is het gebouw voorzien van WTW-units, zodat de school voldoet aan de ‘Frisse scholen eis’ en is er nieuwe verlichting met daglichtafhankelijke regeling aangebracht.

Opdrachtgever: Gemeente Rijswijk
Projectbegeleiding: Ingenieursbureau Multical (www.multical.nl)
Bouwtijd: 4 maanden